Як приготувати варення в мультиварці

Як приготувати варення в мультиварці

Мультиварка — це річ, яка просто необхідна господарці. Адже цей кухонний прилад здатний замінити сковорідку, каструлю і духовку. У мультиварці можна готувати всілякі страви, починаючи від каші і закінчуючи випічкою. Вона підходить і для варіння варення. Це відмінний варіант для тих, хто хоче приготувати невелику кількість варення або джему.

Якщо ви звикли варити ласощі цілими тазами, то чаші для мультиварки вам буде недостатньо. Навіть у самій об’ємної чаші ви не зможете приготувати більше 6 л. варення. Але для отримання 2-3 баночок десерту обсягу мультиварки буде цілком достатньо. Не кожній господині подобається готувати варення в цьому приладі, так як сам принцип варіння полягає в випаровуванні вологи з плодів і ягід. Коли фрукти варяться в тазу, процес відбувається швидше. Маса в найкоротші терміни перетворюється на тягучу суміш. У мультиварці ягоди і плоди доходять до готовності набагато швидше, ніж встигає випаруватися волога. Тому консистенція і зовнішній вигляд такого варення трохи відрізняються про традиційного. Але смак від цього абсолютно на страждає.

Особливості варіння варення в мультиварці:

  • звертатися з приладом треба обережно — в чашу не слід відразу насипати цукор, так як його крупинки можуть пошкодити покриття при помішуванні;
  • цукор можна попередньо розчинити;
  • розливаючи варення, використовуйте ополоник із пластику або силікону;
  • заповнювати чашу треба максимум на 1/3, інакше варення може вилитися на стіл при приготуванні;
  • використовуйте режим «Суп» або «Гасіння», щоб ягоди не зварилися, а варення не пригоріло;
  • зніміть паровий клапан, щоб волога випаровувалася швидше;
  • не додавайте воду;
  • пінку з варення треба знімати, як і при класичній варінні.
    Від кількості плодів залежить час приготування. Ягоди без цукру повинні варитися не менше 1:00. Співвідношення ягід і цукру повинно бути таким же, як і при варінні в тазу. Готове варення перекладіть в стерилізовані баночки і закатати. Перед закочуванням на кришки можна бризнути горілкою. Закочені баночки краще перевернути дном вгору і укутати пледом.

    Рецепт варення з агрусу в мультиварці

    Вам знадобиться 700 г ягід і 3 склянки цукру. Ягоди треба перебрати. Видаліть з них гілочки і засохлі хвостики. Аґрус помістіть в чашу мультиварки, зверху насипте цукор. Закрийте кришкою і поставте позицію «Гасіння». Залиште ягоди на 1,5 або 2:00. Коли цукор розтане, ретельно перемішайте масу. Ягоди можна розчавити лопаткою і далі доварити суміш, накривши мультиварку кришкою.
    Рецепт варення з агрусу в мультиварці

    Рецепт джему з яблук в мультиварці

    Вам знадобиться 700 г яблук, 300 г цукру і трохи лимонної кислоти. Очистіть від шкірки яблука і наріжте їх дрібними часточками. Змішайте яблука з лимонною кислотою і цукром. Перекладіть масу в чашу і поставте на мультиварці позицію «Випічка». Суміш доведіть до кипіння, не закриваючи кришкою. Використовуючи погружной блендер, подрібніть плоди. Робити це треба акуратно, щоб не пошкодити покриття. Закрийте мультиварку кришкою і поставте режим «Гасіння» на 1:00.
    Рецепт варення з агрусу в мультиварки