Тархун — напій, родом з дитинства

Тархун — напій, родом з дитинства

Тархун - напій, родом з дитинства
Багато хто з нас люблять в жаркий літній день освіжитися таким смачним газованим напоєм як «Тархун». Купити його можна без проблем в будь-якому супермаркеті. Ось тільки смак магазинного напою не такий, як був у дитинстві. А прочитавши на пляшці складу цієї солодкої води, куди входять і барвники, і ароматизатори, і консерванти, і підсолоджувачі і багато, багато іншого — так взагалі відпадає всяке бажання пробувати таку хімію. Але не біда, виявляється , що вдома приготувати цей чудо-напій простіше простого. Мало хто знає, що тархун — це зелена трава, ще іменована як естрагон. У її складі переважають ефірні масла, через які ця рослина активно використовують у кулінарії і при консервуванні овочів як ароматну приправу. Також тархун багатий корисними вітамінами і мікроелементами. Купити нині тархун можна на ринку, в магазині або ж самостійно виростити на дачі.

Отже, для приготування смачного і корисного напою нам знадобляться:

— три пучки тархуну (приблизно 80-100 грам);

— 1 великий лимон;

— 2 лайма;

— 150 грам цукру;

— 1,5 літра газованої мінеральної води;

— 200 мл. питної води.

Тархун ретельно миємо і відокремлюємо листочки від гілочок. Так як гілочки можуть злегка гірчити, краще їх не використовувати.

У невелику каструльку наливаємо 200 мл. питної води, додаємо туди 150 гр. цукру, ставимо її на вогонь і даємо сиропу закипіти.

У киплячий сироп додаємо листочки тархуну, чекаємо повторного закипання рідини, вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і залишаємо настоюватися не менше 1:00.

Після закінчення години, блендером або в кухонному комбайні ретельно збиваємо сироп

і двічі проціджуємо його. Отримуємо ось такий настій темно — зеленого кольору.

Тепер видавлюємо сік з лимона і лайма.

В глечику змішуємо всі інгредієнти: сироп тархуну, сік лимона, сік лайма і додаємо туди 1,5 літра холодної газованої води. Ложкою ретельно перемішуємо отриманий напій.

От і все, освіжаючий лимонад домашнього виробництва з натуральних продуктів готовий!

Вийшло смачно, корисно, дуже красиво, а головне — швидко! Вживати його рекомендується охолодженим, тому і зберігати його найкраще в холодильнику. Подавати напій можна в склянці, прикрасивши його свіжим тархуном і шматочком лимона, а також при бажанні можна додати кубики льоду.

Сподіваюся вам припав до душі даний рецепт. Удачи в його приготуванні і насолоді корисним напоєм!