Салат з кабачків на зиму

Салат з кабачків на зиму

Салат з кабачків на зиму
Салати, напевно, єдине блюдо, яке актуально в усі сезони, тільки міняються інгредієнти. Взимку використовується все якось більше м’яса, сиру, рибних продуктів і поменше овочів. Але іноді бере туга за річним кабачкам да помідорчики, ні, звичайно, в наші дні на полицях супермаркетів кабачки возлегает в будь-який сезон, проте на такий літній продукт і ціна кусається і його смак не дуже природний. Ось в такій ностальгує момент виручить заготовлений влітку салат з кабачків. Також така консервація буде справжнім порятунком, коли на порозі виявляться неждані гості, а таке може трапитися. Оскільки запропонований рецепт салату на зиму з кабачків піддається мінімальній термічній обробці, то на столі виявиться остренькая закуска зі смаком свіжих овочів.

Інгредієнти:

— кабачки 2,5 кг;
— морква 0,5 кг;
— часник 100 гр .;
— кріп і петрушка — хороший пучок;
— сіль 1,5 ст. л .;
— цукор 50 гр .;
— масло рослинне 50 мл .;
— оцет 50 мл.

Салат на зиму з кабачків: рецепт приготування

Краще для такого салату використовувати молоді кабачки. Отже, кабачки і моркву слід вимити, далі морквину очищаємо, а у кабачків шкурку залишаємо. Якщо вдома є терка для корейської моркви (є вони з різним розміром осередків, бажано скористатися більш широкими комірками), то овочі краще натерти на ній — так буде швидше і в кінцевому підсумку салат виглядає гарніше. В іншому випадку кабачок ріжеться тонкими брусочками, а морква натирається на звичайній тертці.

Зелень і часник дрібно рубаємо (точно не знаю, чому часник треба саме рубати ножем, а не пропустити його через чеснокодавку, але саме такий спосіб подрібнення був вказаний в рецепті, з яким я з вами ділюся, одне знаю, що рецепт цей кавказький).

Готуємо заливку, змішуючи оцет, олія соняшникова, сіль і цукор.

З’єднуємо всі овочі і додаємо в них заливку, все перемішуємо і залишаємо настоюватися на 2:00 (іноді бажано акуратно перемішувати, щоб весь салат просочився заливкою). Спочатку здасться, що він сухуватий і маринаду замало, але це перше враження, овочі незабаром дадуть свій сік.

Тепер утрамбовуємо наш зимовий кабачковий салат в стерилізовані банки, не забуваючи зачерпувати заливку. І ось ми підійшли до термічній обробці — стерилізації банок з салатом. Час стерилізації літрової банки — 20 хвилин. Далі все як завжди: закриваємо кришкою, перевертаємо банки і укутуємо їх.

Такий салат стійко зберігається при кімнатній температурі в шафці. Оскільки в його рецептурі оцту досить велика кількість, то він розрахований на любителів гостренького. До речі, його цілком можна готувати влітку і для поточного споживання. Смачного!