Кутя — рецепт з фото

Кутя — рецепт з фото

Кутя - рецепт з фото

Інгредієнти:

— рис — 1 склянка,

— вода — 2,5 склянки,

— молоко — 1-1, 5 склянки,

— мак — 5 ч. ложок,

— родзинки — 4 ст. ложки,

— горіхи волоські — 4 ст. ложки,

— сіль — 1/3 ч. ложки,

— цукор — 3 ч. ложки.

Рецепт приготування куті

Родзинки запарте в склянці в крутому окропі.

Мак точно так само викладіть в стакан і залийте окропом.

У каструлю налийте два з половиною склянки води, посоліть її і поставте на вогонь. Коли вода закипить, засипте рис. Варіть до напівготовності. Приготуйте волоські горіхи.

Коли рис буде майже готовий, а води в каструлі практично не залишиться, залийте молоко і додайте мак. Відразу ж засипте цукровий пісок. Добре перемішайте. Варіть сім хвилин, постійно помішуючи, щоб рис не пригоріла.

Додайте запарений ізюм. Ізюм можна підібрати будь-якого сорту на ваш розсуд. Також смачно буде, якщо додати курагу, чорнослив. Додайте волоські горіхи. За вашим смаком можна додавати і будь-які інші горіхи.

Сервіруйте стіл, прикрашайте кутю листочками свіжої та ароматної м’яти. Якщо ви любите рідку кутю, тоді перед подачею до столу можна додати гарячого молока і перемішати. Так як, додаючи молоко заздалегідь, рис може його увібрати. Кутя готова. Виходить дуже смачно!