Борщ. Рецепт покроковий з фото

Борщ. Рецепт покроковий з фото

Борщ. Рецепт покроковий з фото
Борщ, найпопулярніша страва української кухні знайоме кожному. Існує три види борщу, червоний борщ, зелений і холодний борщ борщ. Готується справжній український борщ на м’ясному бульйоні, з щедрими шматками м’яса. Секрети смачного борщу відомі всім, більше м’яса, сметани і зелені.

Для приготування знадобиться:

— Свинячі ребра — 500 гр.
— Картопля — 500 гр.
— Капуста — 1 гол.
— Буряк — 1 шт.
— Морква — 1шт.
— Цибуля ріпчаста 1 шт.
— Рослинна олія — ??для смаження (за потребою)
— Томатна паста — 3 — 4 ст.л
— Сіль, перець, спеції за смаком.
— Свіжа зелень

Здавна українські господині варили жирний наваристий борщ, виходив він таким внаслідок того що, крім наваристого м’ясного бульйону всі овочі пересмажується окремо в тому порядку в якому їх відправляють в каструлю, картопля , капуста і заправка. Ось таким чином борщ виходив густим і дуже жирним, при наливанні його в тарілку можна було побачити товстий шар масла.

Давайте обмежимося просто пасеровку заправки і приготуємо смачний ароматний борщ. У першу чергу, перед тим як зайнятися овочами, поставимо бульйон. М’ясо добре промиваємо, розрізаємо на шматки, заливаємо водою і відставляємо варитися. Готуємо овочі, промиваємо, обсушуємо, очищаємо.

Правильно приготовлений борщ, це борщ в якому всі нарізано соломкою. А значить, моркву і буряк нарізати тонкою соломкою, або натираємо на спеціальній тертці.

Лук розрізаємо на чотири частини і нарізаємо так само соломкою . І на рослинному маслі злегка обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.

Додаємо до цибулі моркву і буряк. Обсмажуємо.

Капусту тонко нашінковиваем. Для борщу добре брати білокачанну капусту.

В обсмажені добре овочі додаємо томатну пасту і пів чашки готового бульйону або кип’яченої води. Добре перемішуємо. Виходить томатна заправка. Злегка згасимо під закритою кришкою на маленькому вогні.

Картоплю промиваємо, очищаємо і нарізаємо теж ка як інші овочі, соломкою.

У киплячий бульйон практично вже з готовим м’ясом висипаємо картоплю .

Як тільки картопля почала розварюватися туди ж відправляємо і капусту . Капуста вариться швидко і тому практично відразу за капустою виливаємо томатну заправку, солимо і перчимо до смаку.

І в останню чергу за пару хвилин до відключення додаємо в практично готовий вже борщ крупно різану зелень петрушки, кропу і зеленої цибулі. Відключаємо вогонь і даємо борщу настоятися.

Розливаємо гарячий борщ по тарілочках, додаємо свіжу зелень і за бажанням ложку сметани або майонезу. У доповнення до борщу подаємо злегка підсушений чорний або білий хліб з часточками часнику і пір’ям зеленого лука. Приємного вам апетиту!